Kako bi lakše obavljali svakodnevne zadatke, ne bi smeli biti gladna duži vremenski period jer nam glad značajno smanjuje koncentraciju, sposobnost da rešavamo probleme, ali i da pokrećemo mišiće. Uvek sam pomalo zavidela ljudima kojima su dovoljna  tri obroka dnevno. Moram da priznam da ja nisam jedna od tih i da mi je potrebna užina, što ste već shvatili u prethodnom postu. Kada je u pitanju užina najviše volim kombinovati više različitih tipova namirnica –voće, povrće, žitarice. Svi se slažemo da je ove namirnice najbolje jesti sveže ali u ovom užurbanom vremenu nemamo ponekad vremena da bi to i uradili. Danas vam u postu otkrivam barove koji su savršeni baš za te situacije kada nemate vremena, koji su ukusni i zdravi. U pitanju su dve vrste barova, dijabetski  i barovi sa voćem u više ukusa.

Dijabetski barov, pogodni za dijabetičare ali i za one koji to nisu dolaze u više ukusa:

  1. DIJABET BAR SA SUSAMOM (susam je bogat omega 6 i omega 9 masnim kiselinama i proteinima. Konzumiranje susama doprinosi boljem funkcionisanju organizma i može pozitivno da utiče na regulaciju holesterola)
  2. DIJABET BAR SA SEMENOM BUNDEVE (seme bundeve ima blagotvoran uticaj na naš organizam jer je bogat važnim nutrijentima poput omega masnih kiselina, proteina i minerala što doprinosi boljem funkcionisanju organizma)
  3. DIJABET BAR SA SUNCOKRETOM I LANOM (suncokret i lan spadaju u grupu najzdravijih namirnica jer sadrže značajne količine vitamina E, minerale i značajan su izvor esencijalnih masnih kiselina)

Svi barovi su sastavljeni od pažljivo biranih prirodnih namirnica i ne sadrže gluten i veštačke dodatke.

Sva tri ukusa su podjednako ukusna ali bi lično izdvojila bar sa suncokretom i lanom zbog svoje teksture i ukusa.

 

Barovi sa voćem u više ukusa:

  1. BAR SA ŠUMSKIM VOĆEM (spoj hrskavih i nutritivno bogatih žitarica i voća zaslađeni kokosovim šećerom)
  2. BAR SA BRUSNICOM (spoj suncokreta i korn fleksa sa brusnicom , bogate esencijalnim masnim kiselinama, antioksidantima, mineralima i vitaminima)

Moram da priznam da nisam mogla da izdvojim od ova dva ukusa koji bar mi se više dopada, podjednako su ukusni.  Ono što bi istakla kada su voćni barovi u pitanju jeste da su sve namirnice korištene za izradu barova iz organske proizvodnje.

Kada bi svela svoj zaključak po pitanju Granum barovi on glasi ovako : Ukusno i zdravo vrlo često ne ide jedno sa drugim, ali ne i kada su u pitanju ovi barovi!

 

 

 

*Ovaj post je uradjen u saradnji sa Granum Foods