UREĐENJE RADNOG PROSTORA-MOJ MALI KUTAK

Da, počinjem sa potpuno novom temom na blogu. Iako sam već dugo razmišljala da pokrenem ovu sekciju na blogu, zato što sam zaljubljenik uređenja prostora, nekako mi vreme nije dozvoljavalo.  Elem, napokon su se kockice poklopile i evo prvog posta.

Kako nas je sve Covid situacija iznenadila, u vreme kada je uvedeno vanredno stanje bila sam primorana da kancelarijski posao zamenim radom od kuće. U tom trenutku shvatila sam da baš i nemam uredjen radni kutak, posedovala sam samo radni sto i stolicu.

U pomoć mi je prispela, Marina Isakov, talentovana i kreativna arhitektica, arhitektica koja iza sebe ima već pozamašan, impresivan portofolio. Marina i ja smo zajedničkim snagama (više njenim, nego mojim :)) osmislile moj radni kutak.

Zadatak osmišljavanja mog radnog kutka nije bio nimalo lak. Postojale su tri izazova ; soba je  u kosinama, nalaziće se u okviru spavaće sobe i ceo proces će se odvijati putem telefona, putem fotografija (zbog socijalne distance).

Moram da priznam, da sam veoma zadovoljna krajnjim rezultatom, napokon sam dobila svoj mali radni kutak koji je ne samo estetski lep za oko već i funkcionalan.

Nadam se da će se dopasti i vama kao što se dopada i meni . Očekujem vaše komentare 🙂

Pre nego što se prepustite fotografijama radnog prostora,  koje je uradio Slobodan Andjelković, želela bi i da vi malo bolje upoznate Marinu.

Kako bi je bolje upoznali, Marini sam postavila par pitanja.

Ko je ustvari Marina Isakov?

Marina Isakov je kreativna devojka koja veruje da granice ne postoje. Neizmerno volim ono što radim i svakom projektu pristupam sa puno pozitivne energije, novih ideja i sa iskustvom pregršt uspešno izvedenih projekata. Pored  dizajna enterijera (@mvs.project) bavim se i dekoracijom događaja (@wonder.dekoracija).

 

Kada si poželela da budeš arhitekta?

Od malena sam kupovala časopise ,,Moj stan” i kad su moje drugarice razmatrale koji parfem i kozmetički proizvod će  da kupe tog meseca ja sam tragala za sitnicama koje će osvežiti  moju sobu i stan. I dan danas imam plan za naredne dve godine šta i kada ću preurediti  u stanu. Trenutno je u toku renoviranje kupatila i ne mogu da dočekam da bude gotovo.

 

Kako izgleda prvi susret arhitekte i klijenta?

Prvi susret sa klijentom je prijatan i opušten. Trudim se da na prvom sastanku dobijem što više informacija o klijentovim željama. Mnogi očekuju pri prvom viđenju da  kažem većinu mojih ideja i kako zamišljam njihov prostor, ali više volim da samo sagledam prostorije koje su planirane da se preuređuju i da dobijem potrebne informacije na osnovu kojih krećem sa idejama i vizijama. Papir trpi sve.

 

Na koje si dosadašnje projekte najviše ponosna?

Definitivno projekat koji mi se najviše privio uz srce jeste lokal Biciklana. Mladi par  veoma sposobnih i vrednih novosađana Ivan i Nina su imali odličan start – super ideju. Biciklana nije samo kafić, već obuhvata i prodaju i servisiranje bicikla. Dizajn Biciklane je urađen po ugledu na Berlinske kafiće sličnog tipa. Moja topla preporuka.

 

Koji je tvoj „signature style“?

Ne bih izdvojila ni jedan stil jer se trudim da se uvek prilagodim klijentovim željama. Znam u šali da kažem: ,,nemojte me angažovati ako ne volite neutralne tonove”. Siva I krem su boje koje volim da postavim kao bazu svakog enterijera. Jednostavnu osnovu “razbijem” razigranim pločicama I drugim bojama kroz detalje.

 

Koje savete možeš da nam predložiš za osvežavanje/kreiranje radnog prostora?

 

Smatram da je važno da prilagodite radni prostor tipu posla kojim se bavite, vašem karakteru i okruženju u kojem se radni kutak nalazi. Pored osnovnih elemenata svakog radnog prostora stola i stolice, savetujem da prostor oplemenite sa policama i biljkama. Po koji detalj kao što su ramovi za slike, tapeta, ukrasne kutije i slični dekorativni predmeti nisu na odmet.

 

Uređenje radnog prostora

Kako je prostor izgledao pre uređenja (1 fotografija)

Predlog za uređenje (2 fotografija- 3d render)

Radni sto – vidite ovde

Stolica – vidite ovde

Ukrasni jastučić – vidite ovde

ideje za radni prostor

Zidni sat , vidi ovde 

Polica/ormarić , vidi ovde 

Slike/razglednice- kupljene u Meksiku

moderan radni prostor
uredjenje radnog prostora