Pirinčano brašno i probiotici glavni su sastojci novog prozvoda koji se pronašao na našem tržištu. U pitanju je proizvod pod imenom,  Nutrikaša sa probiotikom.

Glavni sastojak Nutrikaše je pirinačano brašno koje se dobija od Basmati pirinča. Basmati pirinač je  najkvalitetniji pirinač, duguljastog zrna. Pored pirinčanog brašna Nutrikaša sadrži probiotsku kulturu  i veliki broj vlakana . Kombinacija  probiotika i vlakna deluje pozitivno na sistem varenja te se preporučuje za jačanje i snaženje organizma.

Šta su probiotici?

Probiotici su “dobre bakterije”  koje služe za regulaciju crevne flore kod dijareje.

Osim velikog broja vlakana, pirinčanog brašna i probiotika Nutrikaša sadrži velik broj vitamina i minerala kao što su: vitamine B1, B2, B6, B12, E, C, folnu kiselinu, pantotensku kiselinu, niacin, biotin.

Kome se preporučuju Nutrikaše sa pirinčanim brašnom i probioticima?

Nutrikaša sa probiotikom je moderan proizvod koji se brzo sprema te ukoliko ste u potrazi za brzim i zdravijim obrokom Nutrikaše su dobro rešenje. Veoma je korisna za osobe koje pate od celijakije (trajno, doživotno stanje nepodnošenja glutena u ishrani) ili nisu tolerantne na laktozu koja se nalazi u kravljem mleku. Preporučuje se i  osobama koje se  oporavljaju od operacija jer deluju okrepljujuće na organizam i vraćaju izgubljenu energiju.

Na našem trzištu možete pronaći u prodaji sledeće Nutrikaše :

  • Nutrikaša NATURAL sa ukusom PIRINČA-instant smeša za pripremu  kaše od pirinčanog brašna sa probiotikom. Bez glutena i laktoze.
  • Nutrikaša sa ukusom HELJDE- instant smeša za pripremu kaše od heljdinog brašna sa probiotikom.  Bez glutena i laktoze.
  • Nutrikaša sa ukusom PROSA – instant smeša za pripremu kaše od prosenog brašna sa probiotikom. Bez glutena i laktoze.
  • Nutrikaša sa ukusom ČOKOLADE – instant smeša za pripremu kaše od pirinčanog brašna, sa probiotikom. Sadrži 5% komadića tamne belgijske čokolade. Bez glutena i laktoze.

U prethodnom postu, gde sam vam pisala o  Ovsenoj kaši (možete videti ovde)spomenula sam vam da imam čudnu naviku da dodajem kašama voće po mom izboru.  Ovog puta omiljena mi je Nutrikaša sa ukusom prosa plus moj dodatak voće, jagode :).

Da li ste vi probali Nutrikaše i koji je vaš omiljen ukus?

 

 

 

 

*Ovaj post je uradjen u saradnji sa Nutrikašom

pirinčano brašno
pirinčano brašno
nutrikaša i probiotici