Moram da priznam da sam inspiraciju za današnji post dobila od vas, mojih pratilaca na Instagram profilu. Nedavno sam baš na toj društvenoj mreži  u okviru Instagram stories podelila kratku pričicu o zdravim grickalicama koje konzumiram. Posle te priče dobila sam mnoštvo pitanja a i molbe da napišem post na ovu temu .  Tako da vas “slušam” i posvećujem današnji post zdravim grickalicama. Kada su u pitanju zdrave grickalice svako od nas ima dilemu šta izabrati.  Kada kažem zdrave, mislim na grickalice koje ne sadrže veštačke šećere, obilje masti  i „prazne kalorije“. Najbolje bi bilo da sami pripremate kod kuće grickalice ali zbog današnjeg ubrzanog tempa života veoma često se desi da jednostavno ne stižemo da spremimo . Zbog manjka vremena,  danas sa vama delim meni omiljene slatke i slane, zdrave grickalice koje možete kupiti u prodavnici.  Ove grickalice ne samo da ja konzumiram nego i ostatak moje familije, suprug i deca.

Sanaterra voćna štanglica

Kada su u pitanju ove štanglice one sadrže kombinacije dva voća a do sada sam probala tri vrste : kombinacija šljive i jabuke, višnje i jabuke, kajsije i jabuke.  Ove štanglice sadrže samo sušeno voće bez dodatih šećera. Ne sadrže aditive i konzervanse. Moram da priznam da su sve tri podjednako ukusne i slatke. Male su ali veoma zasitne. Ono što mi se još dopada kada su u pitanju ove voćne štanglice jeste i njihovo „malo pakovanje“. Zbog tog pakovanja veoma su praktične i često se nalaze u mojoj tašni.

Fit.fit  štanglica

Ova štanglica je takodje voćna ali u kombinaciji sa koštunjavim voćem. Kombinacije koje volim su: kajsija i badem, smokva i orah. Kao i prethodne štanglice ne sadrže dodati šećer, aditive i konzervanse a ujedno su praktične  zbog veličine pakovanja.

Pop Rolls-peperoni

Grickalice, pirinčane galete sa ljutom paprikom. Ukoliko niste sladokusac a volite pikantno onda je ovo pravi proizvod za vas. Ove galete sadrže kukuruz bez klica, suvu ljutu papriku i so.  Veoma često baš njih grickam u večernjim satima dok gledam neki film 🙂

Nadam se da vam se dopao današnji post. Ukoliko probate ove grickalice po mojoj preporuci bilo bi mi milo da podelite to samnom . Da li vi imate neku preporuku kada su u pitanju zdrave grickalice?