Orange dress , bright and eye catching is a must piece you want to wear for summer days and warm summer nights.

Here are 5 simple ways how to look glamorous and yet sophisticated in summery orange dress.

  1. Pair an orange dress with color-blocked high heel sandals. Add in a multicolored clutch envelope and some colorful accessory such as earrings. This way you will accentuate orange colour dress even more. I have decided to follow this rule as you can see it. I have paired dress with blocked heels and multi color clutch. I didn’t add any extra accessories as I am not really an accessories person but I like to see them when someone else is wearing. Accessories are that “special touch” that adds to whole outfit.
  2. If you have an orange dress that you bought and haven’t worn for some time and you want to look super stylish, wear it with a peep-toe cut out ankle boots in nude. Nude is a great colour that goes with just about anything.
  3. Perfect colors to pair orange is blue – so why not invest if you don’t have in a pair of blue stilettos shoes. This combination is perfect for formal events such as weddings.
  4. Do you need a perfect outfit for a beach or city walk during a hot summer day? Style an orange dress with a pair of flat sandals and add a straw hat and sunglasses. In this outfit you will feel comfortable yet stylish too.
  5. Perhaps you want whole outfit to look minimalistic and you don’t feel confident enough to mix bright colors with orange, than answer is black. Black shoes and small lack clutch back will create that minimalist look you are after.

ORANGE DRESS, would you wear it this summer? Which option feels the most suitable for you?

5 načina kako da narandžastu haljinu pretvorite u savršenu letnju autfit kombinaciju

Verujete mi, upečatljiva narandžasta haljina je komad koji želite da nositi ovog leta u vrelim letnjim danima i noćima. Mnogo je lakše nego sto mislite da narandžastu haljinu pretvorite u savršenu autfit kombinaciju. Evo 5 jednostavnih načina kako da izgledate glamurozno a ujedno i sofisticirano u letnjoj narandžastoj hajini:

  1. Naranžasta haljina u kombinaciji sa sandalam sa blok petom. Na vama je izbor da li će one biti jednobojne ili u više boja. Blagu prednost daljem onima u više boja, na taj način više ističete boju haljine. Kontrasti se odlično slažu. Celoj kombinaciji dodajte aksesoare u boji, malu večernju torbicu u više boja i šarene minđuše. Ja sam se približno držala ovog pravila kao što možete da vidite, sandale sa blok petom i koloritna torbica su moj izbor. Svakako preporučujem i aksesoare u boji jer oni podignu čitavu kombinaciju na „veći nivo“. Moram da priznam kada su aksesoari poput minđuša u pitanju, nisam osoba koja ih nešto voli ali zato volim da ih vidim na drugima.
  1. Ukoliko imate narandžastu haljinu u garderoberu i niste je nosili već par sezona, sada je pravo vreme da jeponovo obučete. U kombinaciji sa letnjim čizmicama u bež boji nikad nećete pogrešiti. Bež boja se odlično slaže sa svim bojama pa i narandžastom.
  2. Idealna kombinacija boja kada je u pitanju narandžasta boja jeste kombinacija narandžaste i teget plave. Ukoliko već posedujete haljinu u garderoberu zašto ne bi ste investirali u plave sandale ili cipele na visoku petu. Ovakva kombinacija je idelana za događaje kao što su svadbe.
  3. Ukoliko ne znate kako da iskombinujete narandžastu hajinu za šetnju gradom ili pak plažom, predlažem sledeće:  par ravnih sandal, slamnati šešir i upečatljive sunčane naočare. Ovakva kombinacija ne samo da je udobna nego i šik.
  4. Ukoliko želite minimaistički look, haljina u kombinaciji sa crnim cipelama i malom crnom torbicom pravi je pogodak.

Kako vam se dopadaju ove ideje, predlozi kako da iskombinujete narandžastu haljinu? Za koju opciju se vi odlučujete?

orange dress closet london
orange dress how to wear it

Dress: Closet London

Shoes: Dorothy Perkins

Bag: Dorothy Perkins