Gde na dobru kafu u Novom Sadu? Ideja za ovaj post nastala je pre par meseci dok smo sasvim slučajno, Jovana Rikalo (devojka koja je zaslužna za fotografije na mom blogu) i ja ispijale kaficu posle fotografisanja u jednom kafiću. Kroz priču smo shvatile kako nema gde da se pročita ili sazna preko interneta „Gde na dobru kafu u Novom Sadu“. Uglavnom nailazimo na preporuke prijatelja koji piju kafu na istom mestu, najčešće u lokalnom kafiću. Lično volim popiti dobru i jaku kafu- kapućino, volim da menjam mesto u kojem pijem kafu a uz to volim i dobru uslugu (da li sam previše zahtevna 🙂 ).Baš zbog toga rešila sam da podelim svoje utiske o kafi u nekim meni dragim novosadskim kafićima-kafeterijama.

Prvo mesto je VIDA koja se nalazi na Detelinari u Rumenačkoj ulici broj 148. Ovo relativno novo i šarmantno mesto moderno je uređeno u svetlim tonovim zelene i bele boje. Moj izbor kad je u pitanju mesto za sedenje je kauč sa leve strane, tik uz prozor. Savršeno mesto da se udobno smestite i uživate u ispijanju kafe. Kad je u pitanju kafa, odlučila sam se za kapućino koji volim da bude topliji. Ono što najviše ne volim jeste kapućino sobne temperature i kad pena nije „čvrsta“ i sjajna (nadam se da razumete šta mislim :). Nije da sam neki ekspert za kafu ali tako volim :).U Vidi kapućino je dobio ocenu 8 od mogućih 10 poena. Pena je bila čvrsta i sjajna, odlične temperature, zamerka kapućinu, jačina kafe bi mogla biti jača. Usprkos malim “greškama” ovo mesto je prava oaza prijatne atmosfere kojoj ću se vratiti ponovo. Što se tiče hrane i  pića, svojim gostima Vida nudi bogat jelovnik. Za doručak osoblje preporučuje granolu ili sendvič sa avokadom, za ručak burgere a za dezert čokoladni tart.

Drugo mesto koje će se naći u danšnjem postu je LOFT. Mislim na veliki LOFT koji se nalazi u Njegoševoj a ne onaj na uglu Stražilovske i Bulevara Cara Lazara. Ovo mesto kao i VIDA je relativno novo u gradu. Veoma prostran, moderno uređen, spoj rustičnog i industrijskog dizajna. Loft nudi svojim gostima širok izbor kafe, blend, single origin, speciality coffee i fair trade coffee. Osim toga nudi i kafu iz raznih krajeva sveta (iz Kolumbije,Kosta Rike, Brazila, itd). Svaku od kafe moguće je naručiti sa dodatkom arome, šljive, gorke čokolade i cimeta. Moj izbor je kapućino iz Brazila. Savršena pena,temperatura i odlična jačina kafe sa prelepom aromom. Kapućinu dodeljujem čistu  desetku. Što se tiče izbora hrane i pića, LOFT nudi veliki izbor sendviča i salata. Zamerka ovom mestu jeste raspored stolova koji je veoma gust te ovo mesto nema opuštajuću atmosferu kao VIDA. Ukoliko volite dobru kafu i ne smeta vam gužva nemojte  ni slučajno zaobići ovu kafeteriju.

Nadam se da vam se tema današnjeg posta dopala. Gde na dobru kafu u Novom Sadu? Zanima me da li bi voleli videti više ovakvih postova „Gde popiti dobru kafu u Novom Sadu“? Da li vi možete da mi preporučite vaš omiljen kafić sa dobrom kafom? Prepupuštam vas  prelepim fotografijama koje su nastale u ova dva kafića  …Veliki pozdrav!

VIDA NOVI SAD

LOFT NOVI SAD (NJEGOŠEVA)

Gde na dobru kafu u Novom Sadu?
Gde na dobru kafu u Novom Sadu?
Gde na dobru kafu u Novom Sadu?
Gde na dobru kafu u Novom Sadu?
Gde na dobru kafu u Novom Sadu?