DO WHAT YOU LOVE

“Do what you love “! and I love to mix prints. Mixing prints is definitely up on a scale as being tricky. But here’s the good news: It doesn’t take a rocket scientist to master the art of mixing and matching. Once you learn a few simple tricks of the trade, you’ll be pairing patterns like an expert in no time. Here are 5 tips how to mix patterns:
1.   Start of small  – like me, I have  started just adding clutch to an outfit  as accessories . Coat is already a statment piece in this mix print outfit so  clutch is that small start until you feel more confident to go for that big mix print idea.
2.   Mix two similar prints – prints that are similar in a scale(like mine in a blue tone and a simira pattern)
3.   Use a solid to break up prints – choose a solid colour that matches both prints to „calm“ down the outfit
4.   Pick a big print and a small print-having prints in a range of sizes creates visual harmony but dont do two big prints!
5.   Mix it with neutrals – neaural color will create an interesting, finished look without too many overwhelming colors or prints
I hope so this tips will help you to be more confident to mix prints. My outfit today is a combination of tips 1 and 4 where my clutch is a tips 1,start of small and a 4 is a balance of big print on a jacket and a small print on clutch.
This outfit is a  part of series of casual outfits that I have created in few of my previous posts (here and here and here.) I have decided to create this type of outfits as I think most of as girls need inspiration what to wear every day and how to create an outfit that will take us from day wear or work wear  to a casual drink with girlfriends after work.  Am I right?

RADITE ONO ŠTO VOLITE

Radite ono što volite, a ja volim da kombinujem  printove a to možete i da vidite u današnjem postu.  Kombinacija printova u raznim dezenima  i uklapanje outfita može biti veoma nezgodna kada su u pitanju printovi. Dobra vest je da  ukoliko naučite  par trikova za vrlo kratko vreme postaćete ekspert u miksanju printova.  Evo 5 saveta kako bi ste lakše uspeli iskombinovati printove:

  1. Počnite sa malim detaljima– kao što sam i ja počela sa ovom outfit kombinacijom, kaput je dominantan kao komad sa velikim printom a  mala tašna  kao mali detalj .
  2. Uparite dva slična printa– printovi koji su slični, kao što sma ja uparila dva printa a u oba preovladavaju slični tonovi plave boje
  3. Ubacite solidnu boju u vašu kombinaciju kako bi ste napravili prelaz između printova –u mojoj kombinaciji to je crna košulja
  4. Izaberite jedan komad garderobe sa velikim printom a jedan sa manjim– ne koristite dva velika printa u jednoj kombinaciji
  5. Kombinirajte print komad sa komadom neutralne boje

Nadam se da će vam ovi saveti pomoći kako bi ste uspeli sa više samopouzdanja miksati printove u vašoj autfit kombinaciji. Današnji autfit deo je serije svakidašnjih autfita kombinacija  koje sam kreirala u nekoliko mojih prethodnih postova (možete videti ovde i ovde i ovde ). Odlučila sam se za ovakvu vrstu autfit postova jer mislim da većini devojaka treba inspiraciju za svakodnevne kombinacije, kombinacije u kojima možete otići na posao a posle čak i na piće sa drugaricama, pre svega svestrane kombinacije. Jesam li u pravu?

P.S Kako vam se dopada moj autfit?

COAT :MISSONI
TOP: YOINS  JEANS: TEASPON
SHOES: DUNE 
BAG: GUESS (similar here )
WATCH: Raymond Weil